مؤسسه تحقیقات بینالمللی تاسماهیان دریای خزر، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (AREEO)، رشت، ایران. ص.پ: 3464 - 41635
چکیده
این مطالعه با هدف تعیین اثرات جیره غذایی حاوی درصدهای مختلف اسیدآمینه متیونین، لایزین و آلانین بر عملکرد رشد، تغذیه و درصد بازماندگی لارو تاسماهیان ایرانی (Acipenser persicus) طی دوره سازگاری به غذای دستی برای مدت 50 روز در موسسه تحقیقات بینالمللی تاسماهیان دریای خزر انجام شد. جیره غذایی نیمهخالص شامل جیره پایه بدون افزودن اسیدهای آمینه (تیمار شاهد) و 9 جیره غذایی به طور مجزا حاوی سطوح 1، 2 و 3 درصد از هر اسیدآمینه فوق فرموله شد. تعداد 3300 قطعه بچهتاسماهی ایرانی با وزن متوسط 09/0 ± 4/0 گرم در 30 مخزن 50 لیتری مجهز به سیستم هوادهی و جریان آب 2/0 لیتر در ثانیه توزیع شدند. نتایج نشان داد با افزایش رشد بچهتاسماهیان ایرانی، نیاز آنها به اسیدآمینه متیونین بیشتر میشود. یافتههای این بررسی مشخص نمود، تیمارهای محتوی متیونین در همه سطوح و تیمارهای محتوی اسیدآمینه لایزین و آلانین در دو سطح 2 و 3 درصد باعث رشد بیشتر لارو تاسماهی ایرانی میشود. حداکثر وزن (2/1 ± 9/5 گرم) و سرعت رشد ویژه (4/0 ± 4/5 درصد) در سطح 3% آلانین حاصل شد. اختلاف معنیداری در نرخ بازماندگی ماهیان تغذیه شده با سطوح مختلف اسیدهای آمینه و گروه شاهد مشاهده نگردید. از اینرو، توصیه میشود که برای سازگاری لارو تاسماهی ایرانی از متیونین به مقدار حداقل یک درصد و از اسیدهای آمینه لایزین و آلانین در سطح دو و سه درصد در جیره غذایی لارو تاسماهیان ایرانی استفاده گردد.
پورعلی, حمیدرضا, بهمنی, محمود, محسنی, محمود, حسین پور, علی, & علیپور, علیرضا. (1397). استفاده از اسیدهای آمینه متیونین، لایزین و آلانین در رشد، تغذیه و بازماندگی بچه تاسماهی ایرانی (Acipenser persicus) طی دوره سازگاری به غذای دستی. ماهیان خاویاری, 1(1), 56-71.
MLA
حمیدرضا پورعلی; محمود بهمنی; محمود محسنی; علی حسین پور; علیرضا علیپور. "استفاده از اسیدهای آمینه متیونین، لایزین و آلانین در رشد، تغذیه و بازماندگی بچه تاسماهی ایرانی (Acipenser persicus) طی دوره سازگاری به غذای دستی". ماهیان خاویاری, 1, 1, 1397, 56-71.
HARVARD
پورعلی, حمیدرضا, بهمنی, محمود, محسنی, محمود, حسین پور, علی, علیپور, علیرضا. (1397). 'استفاده از اسیدهای آمینه متیونین، لایزین و آلانین در رشد، تغذیه و بازماندگی بچه تاسماهی ایرانی (Acipenser persicus) طی دوره سازگاری به غذای دستی', ماهیان خاویاری, 1(1), pp. 56-71.
VANCOUVER
پورعلی, حمیدرضا, بهمنی, محمود, محسنی, محمود, حسین پور, علی, علیپور, علیرضا. استفاده از اسیدهای آمینه متیونین، لایزین و آلانین در رشد، تغذیه و بازماندگی بچه تاسماهی ایرانی (Acipenser persicus) طی دوره سازگاری به غذای دستی. ماهیان خاویاری, 1397; 1(1): 56-71.