یکی از مشکلات مربوط به پرورش در مراحل اولیه زندگی انواع ماهیان خاویاری در کشور ایران مربوط به تغذیه با جیره تجاری (داخلی یا وارداتی) است. جیرههای موجود عمدتاً نیاز لارو و بچهماهیان خاویاری را برای رشد مناسب تأمین نمیکنند. بدین سبب براساس تجارب علمی در مرکز تکثیر و پرورش، روشی آسان و کاربردی برای پرورش بچهماهیان خاویاری پیشنهاد گردید. همچنین آمادهسازی استخرهای خاکی به منظور تولید غذای زنده برای تغذیه لارو و بچهماهیان خاویاری تشریح شد. لارو ها از آغاز تغذیه فعال تا بچهماهی با وزن بیش از 20 گرم از غذای زنده تغذیه کردند. مدت دوره پرورش در استخر خاکی 60 روز و طی دو مرحله 30 روزه بود. پرورش در مرحله اول تکگونهای و تراکم کشت لارو در استخر خاکی بین 80-60 هزار قطعه متغیر بود. این تغییر به نوع گونه (فیلماهی، تاسماهی ایرانی و تاسماهی روسی) بستگی دارد. در مرحله دوم، امکان پرورش تکگونهای و توأم نیز وجود دارد، با این تفاوت که تراکم کشت بچهماهیان در وزن 3-2 گرم به تعداد حداکثر 5000 قطعه در هکتار است. در پایان دوره پرورش، بچهماهیان به وزن بیش از 20 گرم خواهند رسید. میزان بازماندگی در این روش در مرحله اول بیش از 70 درصد و در مرحله دوم بیش از 90 درصد خواهد بود. این روش در مزارع پرورش ماهیان خاویاری کاملاً اقتصادی و کاربردی میباشد.
فارابی, سید محمد وحید, & قانعی تهرانی, محمود. (1398). پرورش ماهیان خاویاری از مرحله لارو تا وزن بیش از 20 گرم با تغذیه از غذای زنده در استخرهای خاکی. ماهیان خاویاری, 2(تابستان 98), 17-28.
MLA
سید محمد وحید فارابی; محمود قانعی تهرانی. "پرورش ماهیان خاویاری از مرحله لارو تا وزن بیش از 20 گرم با تغذیه از غذای زنده در استخرهای خاکی". ماهیان خاویاری, 2, تابستان 98, 1398, 17-28.
HARVARD
فارابی, سید محمد وحید, قانعی تهرانی, محمود. (1398). 'پرورش ماهیان خاویاری از مرحله لارو تا وزن بیش از 20 گرم با تغذیه از غذای زنده در استخرهای خاکی', ماهیان خاویاری, 2(تابستان 98), pp. 17-28.
VANCOUVER
فارابی, سید محمد وحید, قانعی تهرانی, محمود. پرورش ماهیان خاویاری از مرحله لارو تا وزن بیش از 20 گرم با تغذیه از غذای زنده در استخرهای خاکی. ماهیان خاویاری, 1398; 2(تابستان 98): 17-28.