تأثیر دو سویه باکتری پروبیوتیکی (Lactococcus lactis و Weissella confusa) بر فلور روده، فاکتور‌های بیوشیمیایی، شاخص های ایمنی و رشد فیل‌ماهی (Huso huso) جوان پرورشی

نوع مقاله : مقاله ترویجی

نویسندگان

1 کارشناس مسئول کارگاه تکثیر

2 مدیر موسسه

3 کارشناس آبزی پروری

4 مدیر خدمات فنی تحقیقاتی

چکیده

تأثیر افزودن دو سویه باکتری (Lactococcus lactis و Weissella confusa) جدا شده از روده فیل­ماهی، بر فاکتورهای بیوشیمیایی، شاخص های رشد، ایمنی و فلور روده فیل ماهیان جوان به مدت 2 ماه تعیین گردید. بطور کلی پروبیوتیک­ها مکمل­های غذایی هستند که به طور مؤثر و سودمند بر میزبان تأثیر گذاشته و موجب بهبود تعادل و توازن فلور روده می گردند. با توجه به اینکه، محیط کشت MRS یک محیط کشت اصلاح شده برای لاکتوباسیل­ها (باکتری های مفید بی­هوازی اختیاری و برخی گونه­ها اجباری) می­باشد، افزایش تعداد کلنی این نوع باکتری ها در روده، نشانگر نقش مفید سویه­های باکتریایی افزوده شده به جیره غذایی فیل­ماهی بود. در محیط کشت TSA تعداد کل باکتری در غذاهای حاوی پروبیوتیک بطور معنی داری کمتر بود. محیط کشتTSA ، نوعی محیط عمومی و غیر انتخابی است که مواد مغذی کافی را برای رشد طیف گسترده­ای از میکروارگانیسم­ها (گرم مثبت و گرم منفی) فرآهم می کنند. لذا کمتر بودن تعداد کلنی باکتری­ها در محیط کشت TSA در غذاهای حاوی پروبیوتیک، نشانگر بهتر بودن شرایط فلور روده در تیمار های حاوی پروبیوتیک بود. افزایش فلور باکتریایی مفید در نتیجه استفاده از پروبیوتیک­ها در جیره غذایی آبزیان توسط تعداد زیادی از محققین مورد تأیید قرار گرفته است. همچنین افزایش پروبیوتیک در مجموع موجب افزایش عملکرد سیستم ایمنی و فاکتورهای بیوشیمیایی گردید. تاثیر افزودن پروبیوتیک بر شاخص های رشد ماهی، با توجه به مرحله رشد ماهی و نوع پروبیوتیک مورد استفاده، می تواند متفاوت باشد.

کلیدواژه‌ها