نقش باکتری های لاکتیک اسید در نگهداری فرآورده های شیلاتی

نوع مقاله : مقاله ترویجی

نویسندگان

1 محقق هیات علمی، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور

2 بخش ژنتیک و بیوتکنولوژی- مؤسسه تحقیقات بین المللی تاس ماهیان دریای خزر- سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی

چکیده

چکیده فارسی :
استفاده از روشهای جدید نگهداری مواد غذایی نظیر استفاده از باکتریهای  اسید لاکتیک و یا متابولیت های میکروبی آنها جایگاه مهمی در صنایع غذایی پیدا کرده اند. باکتری های  اسید لاکتیک به عنوان ابزارهای بیولوژیکی با ارزشی جهت ارتقای ایمنی و افزایش عمرماندگاری محصولات شیلاتی مطرح هستند. همچنین این باکتری ها می توانند جهت ایجاد طعم جدید و یا استفاده از خواص پروبیوتیکی آنها بکار گرفته شوند. در این تحقیق که به صورت مروری و ترویجی تنظیم شده است به نقش مفید باکتری های اسید لاکتیک در افزایش ایمنی و ماندگاری محصولات شیلاتی و ماهیان خاویاری پرداخته شده است. نتایج تحقیقات انجام شده بیانگر این موضوع می باشد که متابولیت های باکتری های اسید لاکتیک ترجیحأ به صورت ترکیبی با سایر نگهدارنده ها و تکنولوژی های نگهداری مواد غذایی مورد استفاده قرار گیرند.

کلیدواژه‌ها