مصرفکنندگان مواد غذایی تمایل بسیار زیادی جهت دریافت اطلاعات کافی در مورد غذایی که خریداری و مصرف میکنند، دارند. اطلاعات مورد توجه مصرفکنندگان شامل ترکیب ماده غذایی، منبع تأمین مواد اولیه، تاریخچه فرآوری محصول و مراحل جابجایی هستند. از سوی دیگر، اتحادیه اروپا از سال 2002، به پیادهسازی سیستم ردیابی مواد غذایی به منظور کنترل کیفیت و ایمنی غذایی تأکید داشته است. ردیابی ابزاری بسیار مفید جهت ارایه اطلاعات کافی به مصرفکنندگان، حفظ ایمنی و کیفیت غذا در هر مرحله از زنجیره تأمین غذا است. همچنین این ابزار به شناسایی سریع منابع و مسیرهای آلودگی در غذاهای دریایی کمک میکند و از سوی دیگر، برای شناسایی صید غیرقانونی و تقلب در بازار ماهیان خاویاری مفید است. مستندسازی و مدیریت دادهها دو فاکتور کلیدی سیستم ردیابی بشمار میروند. در این تحقیق، ضمن اشاره به زنجیره تأمین محصولات شیلاتی بر اهمیت سیستمهای ردیابی و نقش آنها در حفظ کیفیت و ایمنی غذایی اشاره شده است. علاوه براین، نقاط قوت و ضعف انواع سیستم-های ردیابی نظیر سیستم شناسایی از طریق امواج رادیویی، بارکدها، سنسورها، بلاک چین و اینترنت اشیاء مورد بررسی قرار گرفت.
عبداله زاده, اسماعیل. (1401). پتانسیل کاربرد سیستم های ردیابی مواد غذایی در زنجیره تأمین محصولات شیلاتی و ماهیان خاویاری: افزایش ایمنی و کیفیت، کاهش قاچاق و تقلب. ماهیان خاویاری, 4(پاییز و زمستان 1400), 38-47.
MLA
اسماعیل عبداله زاده. "پتانسیل کاربرد سیستم های ردیابی مواد غذایی در زنجیره تأمین محصولات شیلاتی و ماهیان خاویاری: افزایش ایمنی و کیفیت، کاهش قاچاق و تقلب". ماهیان خاویاری, 4, پاییز و زمستان 1400, 1401, 38-47.
HARVARD
عبداله زاده, اسماعیل. (1401). 'پتانسیل کاربرد سیستم های ردیابی مواد غذایی در زنجیره تأمین محصولات شیلاتی و ماهیان خاویاری: افزایش ایمنی و کیفیت، کاهش قاچاق و تقلب', ماهیان خاویاری, 4(پاییز و زمستان 1400), pp. 38-47.
VANCOUVER
عبداله زاده, اسماعیل. پتانسیل کاربرد سیستم های ردیابی مواد غذایی در زنجیره تأمین محصولات شیلاتی و ماهیان خاویاری: افزایش ایمنی و کیفیت، کاهش قاچاق و تقلب. ماهیان خاویاری, 1401; 4(پاییز و زمستان 1400): 38-47.