انستیتو تحقیقات بینالمللی ماهیان خاویاری، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران.
چکیده
پروبیوتیکها از طریق بهبود تعادل میکروبی روده ماهیان میتوانند تأثیرات سودمندی را در هضم و جذب غذا ایجاد نمایند. امروزه با افزایش تعداد مزارع پرورش ماهیان خاویاری در کشور، میبایست به افزایش رشد و ایمنی این ماهیان توجه ویژهای نمود. به منظور تعیین میزان تأثیرگذاری پروبیوتیکهای اختصاصی، 144 ماهی ازون برون در مرحله جوانی با میانگین وزنی 9/64 گرم با مقادیر 150،0، 300 و 450 میلیگرم پروبیوتیک اختصاصی (به ازای هر کیلوگرم غذای مصرفی) به مدت هشت هفته در 12 مخزن فایبرگلاس نیم تنی (12 ماهی در هر مخزن) مورد تغذیه قرار گرفتند. نتایج، حاکی از اثربخشی مناسبتر استفاده از 300 میلیگرم پروبیوتیک در غذای مصرفی به منظور بهبود روند رشد و ارتقای سطح ایمنی ازون برون بود. بر این اساس، میتوان تأکید نمود که بکارگیری پروبیوتیک اختصاصی در غذای مورد استفاده ازون برون پرورشی، میتواند در سودآوری پرورش دهندگان، پیشگیری از بیماری و در نتیجه رونق صنعت آبزی-پروری ماهیان خاویاری تأثیرگذار باشد.