کاربرد پروبیوتیک اختصاصی در پرورش ماهی ازون‌برون (Acipenser stellatus) جوان

نوع مقاله : مقاله ترویجی

نویسندگان

انستیتو تحقیقات بین‌المللی ماهیان خاویاری، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران.

چکیده

پروبیوتیک­ها از طریق بهبود تعادل میکروبی روده ماهیان می­توانند تأثیرات سودمندی را در هضم و جذب غذا ایجاد نمایند. امروزه با افزایش تعداد مزارع پرورش ماهیان خاویاری در کشور، می­بایست به افزایش رشد و ایمنی این ماهیان توجه ویژه­ای نمود. به منظور تعیین میزان تأثیرگذاری پروبیوتیک­های اختصاصی، 144 ماهی ازون برون در مرحله جوانی با میانگین وزنی 9/64 گرم با مقادیر 150،0، 300 و 450 میلی­گرم پروبیوتیک اختصاصی (به ازای هر کیلوگرم غذای مصرفی) به مدت هشت هفته در 12 مخزن فایبرگلاس نیم تنی (12 ماهی در هر مخزن) مورد تغذیه قرار گرفتند. نتایج، حاکی از اثربخشی مناسبتر استفاده از 300 میلی­گرم پروبیوتیک در غذای مصرفی به منظور بهبود روند رشد و ارتقای سطح ایمنی ازون برون بود. بر این اساس، می­توان تأکید نمود که بکارگیری پروبیوتیک اختصاصی در غذای مورد استفاده ازون برون پرورشی، می­تواند در سودآوری پرورش دهندگان، پیشگیری از بیماری و در نتیجه رونق صنعت آبزی-پروری ماهیان خاویاری تأثیرگذار باشد.

کلیدواژه‌ها