اهمیت روش های تغذیه ماهی در قفس های شناور

نوع مقاله : مقاله ترویجی

نویسندگان

1 کارشناس مسئول کارگاه تکثیر، انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری

2 انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری

چکیده

غذای مورد استفاده در قفس برای تغذیه ماهیان باید حاوی سطوح کافی از پروتئین و انرژی بوده، از نظر اسیدهای آمینه و اسیدهای چرب بالانس بوده و دارای مقادیر مناسب از مکمل های معدنی و ویتامینی باشد. در صورت استفاده از غذاهای ته نشین شونده برای ماهیان با دهان زیرین (بعنوان مثال ماهیان خاویاری)، قفس های کوچک ممکن است جهت غذادهی نیازمند سینی غذادهی، برای به حداقل رساندن هدر روی غذا باشند. این سینی های مستطیلی را می توان با مش 2 میلی متری از جنس گالوانیزه یا پلاستیکی ساخته و در عمق 15 تا 45 سانتی متری از سطح آب معلق نمود. در ماهیان خاویاری، غذادهی در قفس باید به آرامی انجام شده تا ماهی فرصت کافی برای مصرف غذا را داشته باشد. غذادهی به ماهی باید در مقداری انجام گیردکه ترجیحا در مدت زمان 15 دقیقه خورده شود. اگر ماهی در این مدت زمان، نتواند غذای داده شده را مصرف نموده یا مصرف غذا توسط آبزی متوقف شود، غذادهی باید تا زمان برگشت اشتهای ماهیان، کاهش داده شده و یا انجام نشود. غذادهی در قفس عمدتا با دست انجام می شود. ولی  می توان از دستگاه های اتوماتیک غذاپاش نیز برای تغذیه ماهیان در قفس (بویژه در قفس های بزرگ) استفاده نمود. ماهیان در قفس باید حداقل 6 روز در هفته و 3 بار در شبانه روز تغذیه شوند. غذادهی به ماهیان به دلیل شرایط بد آب و هوایی، کیفیت ضعیف آب و یا بیماری متوقف می شود. 

کلیدواژه‌ها