راهکارهای افزایش قابلیت هضم چربی در آبزیان با تأکید بر ماهیان خاویاری

نوع مقاله : مقاله ترویجی

نویسندگان

1 انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری

2 موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران

3 معاونت پژوهش و فناوری، انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان دریای خاویاری

4 هیات علمی - انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان دریای خاویاری

5 انستیتوتحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری

چکیده

در انتخاب مواد تشکیل دهنده ی خوراک آبزیان، نه تنها مقدار اقلام برای تنظیم یک رژیم متعادل، بلکه کیفیت آن­ها نیز ضروری است. ترکیب این مواد مغذی می تواند مستقیماً بر قابلیت هضم خوراک تأثیر بگذارد. قابلیت هضم نیز به نوبه خود بر تغذیه، سلامت، رشد و نمو آبزیان تأثیر می گذارد. به منظور حفظ بهره وری و کاهش هزینه های تولید، بهترین راهبرد، افزایش قابلیت هضم در آبزی پروری است. قابلیت هضم نه تنها بر اساس نوع خوراک، بلکه با توجه به نوع گونه و نحوه ی پرورش ماهی نیز می تواند متفاوت باشد. آگاهی از مفاهیم و پیشرفت‌های جدید در بازار تولید خوراک آبزیان بهترین راه برای بهینه کردن جایگزینی هوشمندانه و پایدار مواد تشکیل دهنده خوراک و فرمولاسیون آن می باشد و در نهایت بازدهی بهتری نیز حاصل خواهد شد. یکی از راهکارهای اصلی در کاهش هزینه ی خوراک آبزیان در حالی که بهترین کارایی را داشته باشد کاهش میزان پروتئین و افزایش میزان چربی در چارچوب رعایت نسبت های پروتئین به انرژی در جیره است. این افزایش میزان چربی همواره با افزودن مکمل هایی همراه است که آبزیان را در تسهیل هضم چربی یاری می رساند. در این مطالعه سعی بر آن است تا علاقمندان به حوزه علوم آبزی پروری و تغذیه آبزیان،  با نمونه هایی از افزودنی های تسهیلگر هضم چربی در خوراک آبزیان آشنا شوند و بر غنای مدیریت آبزی پروری بیفزایند.

کلیدواژه‌ها