تاثیر جیره های مختلف غذایی بر رشد، بازماندگی، ترکیب اسیدهای چرب واسیدهای آمینه لاشه لارو تاس ماهی ایرانی (Acipenser persicus)

نوع مقاله : مقاله ترویجی

نویسندگان

1 کارشناس مسئول کارگاه تکثیر

2 انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری. ایستگاه چابکسر

3 انستیتو بین المللی تحقیقات ماهیان خاویاری. بخش آبزی پروری

4 انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری. بخش آبزی پروری

چکیده

تاثیر 7 جیره غذایی بر  لارو تاس ماهی ایرانی (Acipenser persicus) از وزن اولیه 076/0 گرم ، در 21 مخزن پلاستکی 50 لیتری (20 لیتر آب شیرین در هر مخزن) با تراکم 5 لارو در هر لیتر آب مخازن به مدت 30 روز مورد بررسی قرار گرفت. جریان آب شیرین، در هر مخزن پرورش 5/0 لیتر در دقیقه بود. جیره های غذایی مورد استفاده شامل: 1- ناپلی آرتمیا + لارو شیرونومید + غذای فرموله شده  از روز 1 پرورش، 2- ناپلی آرنمیا + لارو شیرونومید + غذای فرموله شده (از روز 9 پرورش)، 3- ناپلی آرتمیا+ بیومس آرتمیا+ غذای فرموله (از روز 1 پرورش)، 4- ناپلی آرتمیا + بیومس آرتمیا + غذای فرموله شده (از روز 9 پرورش) ، 5- ناپلی آرتمیا + بیومس آرتمیا + لارو شیرونومید + غذای فرموله شده (از روز 1پرورش)، 6- ناپلی آرتمیا + بیومس آرتمیا + لارو شیرونومید + غذای فرموله شده (از روز 9 پرورش) و 7- تغذیه فقط با غذای فرموله شده از ابتدا تا انتهای دوره پرورش، بودند. بیشترین و کمترین درصد بازماندگی بترتیب در جیره های 2 و 7 اندازه گیری شد. جیره غذایی 4 بیشترین میزان افزایش وزن را بدون اختلاف معنی دار آماری با جیره های 2 و 5 داشت. تغییر رژیم های غذایی موجب تغییر ترکیب اسیدهای چرب لاشه لاروهای تاس ماهی ایرانی شد. بیشترین نسبت اسیدهای چرب غیر اشباع به اشباع در جیره های 1 و 2 و کمترین نسبت در جیره3 ثبت گردید. بیشترین نسبت اسید چرب امگا-3 به امگا-6 نیز در جیره های 1 و 2 و کمترین نسبت اسید چرب های امگا-3 به امگا-6 در جیره 7 ثبت گردید. بیشترین نسبت اسیدهای آمینه ضروری به غیر ضروری لاشه لاروها، در جیره های 1 و 2 و کمترین مقدار در جیره های 6 و 3 اندازه گیری شد. لارو شیرونومید موجب افزایش بازماندگی لاروها بویژه در جیره 2 داشت. در مجموع وجود لارو شیرونومید در جیره های غذایی 1 و 2 موجب افزایش بازماندگی، اسیدهای چرب غیر اشباع لاشه، نسبت اسید چرب امگا-3 به امگا-6 و نسبت اسیدهای آمینه ضروری به غیر ضروری شد. با این وجود می توان اظهار داشت تغذیه لارو تاس ماهی ایرانی از بیومس آرتمیا نیز می تواند بازماندگی و میزان رشد قابل قبولی را  موجب گردد.  

کلیدواژه‌ها