کاهش تلفات بچه ماهیان، بالابردن سرعت رشد و تولید بیشتر در واحد سطح یکی از اهداف تولیدکنندگان ماهیان خاویاری برای رسیدن به صرفه اقتصادی است. در همین راستا، مواد جاذب مختلف جهت کاهش هزینه تغذیه، بهبود کیفیـت غـذای فرموله شده مـصرفی، تاثیر بر سوخت و ساز چربی و پروتئین، بـه حـداقل رسـاندن زمـان غذاگیری و در نتیجه کاهش آلودگی آب، توسط محققان مورد استفاده قرار گرفته اسـت. بتائین، ال –کارنتین، ال-آلانین، ال-گلوتامیک اسید، ال-آرژنین، گلیسین و اینوزین به عنوان جاذب غذایی با عملکردهای فیزیولوژیکی بسیار مهم برای بسیاری از گونه های ماهی از جمله ماهیان خاویاری شناخته میشوند. به عنوان مثال، مشخص شده است که بتائین به تنهایی یا مخلوط با سایر مواد جاذب، تأثیر مثبتی بر روند رشد، تحریک گیرندههای بویایی و چشایی، ترمیم آسیبهای کبدی، تنظیم فشار اسمزی و تسهیل متابولیسم چربیها در ماهی دارد. ال-کارنتین یکی از مکملهایی است که با تاثیر بر متابولیسم لیپید به عنوان یک ناقل فعال، باعث افزایش اکسیداسیون چربی و صرفهجویی در مصرف پروتئین شده، در نهایت باعث تولید گوشت با میزان چربی کم و با کیفیت بالا شده و رشد را بهبود می بخشد. به طور مشابه، ال-آلانین و ال-گلوتامیک اسید میتوانند به راحتی وارد چرخه اسید سیتریک شده و برای تامین انرژی در ماهی و لارو ماهی استفاده شوند. علاوه بر این، ال-آرژنین یک اسید آمینه ضروری برای ماهی، گلیسین یک ترکیب مهم از کلاژن و الاستین و اینوزین یک نوکلئوزید (مجموعه قند پنج کربنه و باز آلی) بوده و دارای فعالیت ویتامین در بسیاری از گونههای ماهی است. در این مقاله مروری، تلاش گردیده تا اطلاعاتی در مورد برخی جاذبهای غذایی، ماده موثره و دستورالعمل استفاده از آنها در جیره غذایی ماهیان خاویاری ارائه گردد.
محسنی, محمود و قربانی واقعی, رضا . (1403). اهمیت افزودن مواد جاذب غذایی به جیره غذایی فرموله شده ماهیان خاویاری. ماهیان خاویاری, 7(پاییز و زمستان 1403), 40-47.
MLA
محسنی, محمود , و قربانی واقعی, رضا . "اهمیت افزودن مواد جاذب غذایی به جیره غذایی فرموله شده ماهیان خاویاری", ماهیان خاویاری, 7, پاییز و زمستان 1403, 1403, 40-47.
HARVARD
محسنی, محمود, قربانی واقعی, رضا. (1403). 'اهمیت افزودن مواد جاذب غذایی به جیره غذایی فرموله شده ماهیان خاویاری', ماهیان خاویاری, 7(پاییز و زمستان 1403), pp. 40-47.
CHICAGO
محمود محسنی و رضا قربانی واقعی, "اهمیت افزودن مواد جاذب غذایی به جیره غذایی فرموله شده ماهیان خاویاری," ماهیان خاویاری, 7 پاییز و زمستان 1403 (1403): 40-47,
VANCOUVER
محسنی, محمود, قربانی واقعی, رضا. اهمیت افزودن مواد جاذب غذایی به جیره غذایی فرموله شده ماهیان خاویاری. ماهیان خاویاری, 1403; 7(پاییز و زمستان 1403): 40-47.