جیره و دفعات غذادهی بهینه لارو فیل ماهی پرورشی (Huso huso)

نوع مقاله : مقاله ترویجی

نویسندگان

1 کارشناس مسئول کارگاه تکثیر، انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری

2 انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری

چکیده

    با هدف تعیین بهترین دفعات غذادهی و نوع رژیم غذایی، لارو فیل ماهی با رژیم های مختلف غذایی شامل لاروشیرونومیده، بیومس آرتیما (آرتمیای جوان و  بالغ)، دافنی، ناپلی آرتمیا و غذای میکروذره ای (با اندازه 100 تا 300 میکرون) بصورت 6 و 12 بار غذادهی در شبانه روز تغذیه شدند. نتایج نشان داد که افزایش دفعات غذادهی (12 بار در شبانه روز)  می تواند موجب افزایش قابل توجه بازماندگی لاروها گردد.  میانگین درصد بازماندگی لاروها (میانگین کل رژیم های مختلف غذایی)، در زمان 12 بار غذادهی در شبانه روز ، 14/35 درصد بیشتر از 6 بار غذادهی در شبانه روز بود.  میانگین وزن لاروها (میانگین کل رژیم های مختلف غذایی)، در غذادهی 6 بار در شبانه روز، 35/2 درصد بیشتر از غذادهی 12 بار در شبانه روز بود. با توجه به اهمیت بیشتر بازماندگی لاروها نسبت به میزان افزایش وزن،  این موضوع حائز اهمیت می باشد. همچنین با در نظر گرفتن، قیمت مناسب و سهولت تامین بیومس آرتمیا نسبت به لارو شیرونومید می توان با استفاده بیشتر از بیومس آرتمیا  (75 %) همراه با لاروشیرونومید و غذای میکروذره ای و حتی استفاده از بیومس آرتمیا و یا دافنی  بدون استفاده از لارو شیرونومید،  نتایج مطلوبی را از نظر میزان رشد و بازماندگی بدست آورد.
 

کلیدواژه‌ها